Για το κουσκούς με τζίντζερ και λαχανικά
Τοποθετούμε το κουσκούς και τις σταφίδες σε ένα σκεύος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τον ζωμό και τα λαχανικά στο κουσκούς. Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Αφρατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ξύσμα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πιπέρι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Για την ασιατική βινεγκρέτ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Για το τελείωμα του πιάτου
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του (εσωτερική θερμοκρασία 70c). Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς, τη βινεγκρέτ και τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σχόλια