Για το πιάτο
Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το αγγούρι με λίγη βινεγκρέτ σόγια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο μαζί με τον γαύρο, τα λαχανικά, το μάραθο και το τραγανό σκόρδο.
Για τον γαύρο μαρινάτο με σόγια
Φιλετάρουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο, αφήνοντας τα δύο φιλέτα ενωμένα στην ουρά. Ξεπλένουμε καλά και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο και αν χρειαστεί κάνουμε και δεύτερη στρώση. Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τον γαύρο. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 3 ώρες. Αποσύρουμε από τη μαρινάδα, στεγνώνουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον γαύρο, σκεπάζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τα λαχανικά γαύρου μαρινάτου
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και μαρινάρουμε για 5 λεπτά.
Σχόλια