VIDEO DIRECTIONS
Για την πανακότα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε νερό. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι, στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε και αυτή, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Σουρώνουμε την κρέμα και την τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι. Αναμειγνύουμε, βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να πήξει. Σερβίρουμε με τα φρούτα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Για τα σιροπιαστά φρούτα
Βράζουμε τα φρούτα σε χαμηλή θερμοκρασία το καθένα χωριστά (μοιράζοντας το σιρόπι ισόποσα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε διατηρώντας το σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να συμπυκνωθεί και να πήξει. Ανακατεύουμε τα φρούτα με το σιρόπι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Σχόλια