VIDEO DIRECTIONS
Για την πανακότα
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κρυώνουμε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα. Γαρνίρουμε με τις φράουλες, το τριμμένο μπισκότο και φύλλα δυόσμου.
Προαιρετικά, γαρνίρουμε και με σιρόπι ξιδιού.
Για το γαρνίρισμα
Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες και το ξίδι.
Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
Tip:
* Δοκιμάστε να αρωματίσετε την πανακότα με μαστίχα και να τη σερβίρετε με βύσσινο γλυκό.
Σχόλια