Χαλβάς με σάλτσα πορτοκάλι και σορμπέ σοκολάτα

Χαλβάς με σάλτσα πορτοκάλι και σορμπέ σοκολάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (45 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον χαλβά

  • 140 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 70 γρ. ηλιέλαιο
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 γρ. δενδρολίβανο, φρέσκο
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 25 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον χαλβά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι. Σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού και το σορμπέ σοκολάτας.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πορτοκάλι μέχρι το σημείο βρασμού. Διαλύουμε τον κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και δένουμε τη σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε.

Για τον χαλβά

  • 140 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 70 γρ. ηλιέλαιο
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 γρ. δενδρολίβανο, φρέσκο
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 25 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

Για τον χαλβά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι. Σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού και το σορμπέ σοκολάτας.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πορτοκάλι μέχρι το σημείο βρασμού. Διαλύουμε τον κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και δένουμε τη σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner