Για τα ντόνατς
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο και χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, τη δουλεύουμε ελαφρώς και μετά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 20-25 λεπτά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι ή κουπ ατ κόβουμε σε 12 σχήματα της επιλογής μας και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, στους 170°C και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Δημιουργούμε μια εσοχή με το κορνέ στα ντόνατς και γεμίζουμε με τη σοκολάτα.
Για τη γέμιση σοκολάτας
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το μέλι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα κορνέ για να γεμίσουμε στη συνέχεια τα ντόνατς.
Σχόλια