VIDEO DIRECTIONS
Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του ανανά στην κατσαρόλα. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι ο ανανάς να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
Απομακρύνουμε από την εστία, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον ανανά να κρυώσει στο υγρό του.
Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι.
Σερβίρουμε τον ανανά ζεστό ή κρύο ή και σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το παγωτό βανίλια.
Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Σχόλια