Για την τάρτα
Γεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
Γαρνίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και σερβίρουμε.
Για την κρέμα βανίλιας
Σ' ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αβγά, τη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφαιρούμε τη βανίλια και με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμό του.
Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ' ένα σκεύος. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν' αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί.
Για τη σάλτσα βερίκοκο
Τοποθετούμε τα μισά βερίκοκα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα.
Αφαιρούμε τη βανίλια και αλέθουμε στο μπλέντερ, κρυώνουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα.
Σχόλια