Για το σολομό μαριναρισμένο
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα κομμάτι σελοφάν αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξει καλά το σολομό στην επιφάνεια εργασίας. Στρώνουμε τη μισή μαρινάδα στο σελοφάν και τοποθετούμε πάνω της το σολομό με τη μεριά που βρισκόταν η πέτσα προς τα κάτω (υπάρχει χαρακτηριστική γκρι γραμμή). Τοποθετούμε την υπόλοιπη μαρινάδα στο σολομό και τυλίγουμε σφιχτά με το σελοφάν. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Ξετυλίγουμε το σολομό και τον ξεπλένουμε με άφθονο νερό ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα μαρινάδας. Στεγνώνουμε καλά και τον συντηρούμε κλεισμένο αεροστεγώς στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε φέτες πάχους 0,5 εκ. περίπου.
Για τη σάλτσα γιαούρτι-λάιμ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Για το παντζάρι-μάνγκο
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά
Σχόλια