VIDEO DIRECTIONS
Για το κέϊκ καρότο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά διαδοχικά, ρίχνοντας το ένα και περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, τους χυμούς και τα ξύσματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά στο μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Bγάζουμε το σύρμα από το μίξερ και τοποθετούμε τον γάντζο ή το φτερό.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε στο μείγμα τα «στερεά» υλικά, σιγά σιγά, και πάλι περιμένουμε να ομογενοποιηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προετοιμάζουμε τις ατομικές φορμές βουτυρώνοντας και αλευρώνοντάς τις, εκτός αν οι φόρμες είναι από σιλικόνη, οπότε δεν χρειάζονται προετοιμασία. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο τα κέικ, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
* Ψήνουμε στους 160°C εάν χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη φόρμα αντί για περισσότερες ατομικές.
Για την κρέμα τυριού
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά καλά, μέχρι να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σερβίρουμε με τα κέικ του καρότου.
Tip: Πώς να κρίνουμε αν είναι έτοιμο το κέικ
Σχόλια