Για το κοτόπουλο provençale
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές.
Κόβουμε 4 κομμάτια χαρτί ψησίματος σε μέγεθος 30x40 εκ.
Αναμειγνύουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το φινόκιο, το φρέσκο κρεμμύδι, τις ελιές, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
Τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος στην επιφάνεια εργασίας με τη μεγαλύτερη πλευρά προς το μέρος μας. Βάζουμε στο κέντρο και δεξιά του χαρτιού το 1/4 από το μείγμα λαχανικών. Τοποθετούμε 1 φιλέτο κοτόπουλο πάνω στα λαχανικά και πάνω του ακουμπάμε ένα κομμάτι βούτυρο. Καταβρέχουμε με το 1/4 του κρασιού.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Αλείφουμε τις άκρες του χαρτιού με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το κοτόπουλο, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το κρέας. Σφραγίζουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα. Βάζουμε τους φακέλους που έχουν σχηματιστεί σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος σαν μπαλόνι, μάλλον είναι έτοιμο. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, ελέγχουμε και, αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε. Αν δεν είναι έτοιμο, τα ξαναβάζουμε όλα για λίγη ώρα ακόμα στον φούρνο.
Σχόλια