VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας
Τοποθετούμε τα κοτόπουλα σε αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από κάθε στήθος την κρούστα παρμεζάνας.
Ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα μέχρι να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους αλλά να παραμένουν ζουμερά και να πάρει η κρούστα ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 15 λεπτά. (Ιδανικά ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία από το κοτόπουλο με ένα θερμόμετρο, τοποθετώντας στο πιο χοντρό σημείο να έχει φτάσει τους 72°C).
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τοποθετώντας στο κέντρο τη σαλάτα και από πάνω το ψημένο κοτόπουλο.
Για την κρούστα παρμεζάνας
Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές τα κοτόπουλα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Για τη σαλάτα ντομάτας
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Προαιρετικά, τοποθετούμε τη σαλάτα ντομάτας για 30΄λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Σχόλια