VIDEO DIRECTIONS
Για τα μπιφτέκια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν αλλά χωρίς να πάρουν χρώμα, για 2΄ λεπτά περίπου. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.
Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 10΄λεπτά περίπου, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Tips:
*Τα μπιφτέκια μπορούν να ψηθούν επίσης στη σχάρα
Για τη σαλάτα λάχανο
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.
Σχόλια