VIDEO DIRECTIONS
Για το μαρινάρισμα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Για το τελείωμα του πιάτου
Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ, στους 230C μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να παραμείνει ζουμερό. Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ιδρώνουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και μόλις μυρίσουν προσθέτουμε τον πελτέ. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Σχόλια