Κοτόπουλο στήθος πανέ με βρώμη Κοτόπουλο στήθος πανέ με βρώμη

Κοτόπουλο στήθος πανέ με βρώμη

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (55 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 150 γρ. τσιπς πατάτας
  • 5γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 2γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο, σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 5 γρ. σιρόπι ζάχαρης 1/1
  • 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι το λάδι να φτάσει στους 180°C.
Βάζουμε σε μία χοντρή σακούλα τροφίμων τα τσιπς πατάτας και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι να γίνουν τρίμματα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τσιπς πατάτας τη πάπρικα, τη ρίγανη την παρμεζάνα, τις νιφάδες της βρώμης και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε το αλεύρι και τα αυγά σε δύο ξεχωριστά μεγάλα μπολ, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με προσοχή  αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το βυθίζουμε στο μείγμα της βρώμης, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως σε όλη του την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο που έχουμε απλώσει μία λεπτή στρώσει από το μείγμα με τα τσιπς πατάτας. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 2-3 δόσεις έτσι ώστε η ποσότητα τους να μην είναι υπερβολική και ρίξει πολύ τη θερμοκρασία του λαδιού. Μόλις το κοτόπουλο πάρει καστανό χρώμα και είναι μαγειρεμένο στο εσωτερικό του το αποσύρουμε με μία αράχνη σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για το κοτόπουλο

  • 150 γρ. τσιπς πατάτας
  • 5γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 2γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο, σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 5 γρ. σιρόπι ζάχαρης 1/1
  • 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι το λάδι να φτάσει στους 180°C.
Βάζουμε σε μία χοντρή σακούλα τροφίμων τα τσιπς πατάτας και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη μέχρι να γίνουν τρίμματα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα τσιπς πατάτας τη πάπρικα, τη ρίγανη την παρμεζάνα, τις νιφάδες της βρώμης και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε το αλεύρι και τα αυγά σε δύο ξεχωριστά μεγάλα μπολ, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με προσοχή  αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το βυθίζουμε στο μείγμα της βρώμης, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως σε όλη του την επιφάνεια. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πιάτο που έχουμε απλώσει μία λεπτή στρώσει από το μείγμα με τα τσιπς πατάτας. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 2-3 δόσεις έτσι ώστε η ποσότητα τους να μην είναι υπερβολική και ρίξει πολύ τη θερμοκρασία του λαδιού. Μόλις το κοτόπουλο πάρει καστανό χρώμα και είναι μαγειρεμένο στο εσωτερικό του το αποσύρουμε με μία αράχνη σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner