Πανσέτα χοιρινή μαγειρευτή με σάλτσα σόγιας και σαλάτα πορτοκάλι-φινόκιο-καρότο

Πανσέτα χοιρινή μαγειρευτή με σάλτσα σόγιας και σαλάτα πορτοκάλι-φινόκιο-καρότο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την χοιρινή πανσέτα σόγια

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα
  • 750 γρ. μαρινάδα σόγιας
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα

Για την σαλάτα καρότο-φινόκιο-πορτοκάλι

  • 50 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 50 γρ. τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • 60 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • (για 300 γρ.)
  • 200 γρ. πορτοκάλια με τη φλούδα, κομμένα σε τέταρτα
  • 50 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. σιρόπι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την χοιρινή πανσέτα σόγια

1ος τρόπος
Μαρινάρουμε την πανσέτα με τη μαρινάδα για 72 ώρες. Τοποθετούμε σε σακούλες κατάλληλες για μαγείρεμα, αφαιρούμε τον αέρα σε μηχάνημα vacuum και μαγειρεύουμε sous vide στους 88°C για 4 ώρες. Αποσύρουμε από τη σακούλα, κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ., λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στη σχάρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
2ος τρόπος
Μαρινάρουμε την πανσέτα για 24 ώρες. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ. Τα κομμάτια που περισσεύουν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο, όπως π.χ. μια τηγανιά. Λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

Για την σαλάτα καρότο-φινόκιο-πορτοκάλι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για την βινεγκρέτ πορτοκάλι

Τοποθετούμε το πορτοκάλι, το χυμό και το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το πορτοκάλι να μαλακώσει εντελώς. Τοποθετούμε στον κάδο ενός μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και διατηρούμε στη συντήρηση.

Για την χοιρινή πανσέτα σόγια

  • 2 κιλά χοιρινή πανσέτα
  • 750 γρ. μαρινάδα σόγιας
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα

Για την σαλάτα καρότο-φινόκιο-πορτοκάλι

  • 50 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 50 γρ. τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • 60 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • (για 300 γρ.)
  • 200 γρ. πορτοκάλια με τη φλούδα, κομμένα σε τέταρτα
  • 50 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. σιρόπι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό

Για την χοιρινή πανσέτα σόγια

1ος τρόπος
Μαρινάρουμε την πανσέτα με τη μαρινάδα για 72 ώρες. Τοποθετούμε σε σακούλες κατάλληλες για μαγείρεμα, αφαιρούμε τον αέρα σε μηχάνημα vacuum και μαγειρεύουμε sous vide στους 88°C για 4 ώρες. Αποσύρουμε από τη σακούλα, κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ., λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στη σχάρα μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
2ος τρόπος
Μαρινάρουμε την πανσέτα για 24 ώρες. Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κόβουμε την πανσέτα σε ωραία παραλληλόγραμμα κομμάτια των 250 γρ. Τα κομμάτια που περισσεύουν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι άλλο, όπως π.χ. μια τηγανιά. Λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στη σχάρα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

Για την σαλάτα καρότο-φινόκιο-πορτοκάλι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για την βινεγκρέτ πορτοκάλι

Τοποθετούμε το πορτοκάλι, το χυμό και το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το πορτοκάλι να μαλακώσει εντελώς. Τοποθετούμε στον κάδο ενός μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και διατηρούμε στη συντήρηση.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner