VIDEO DIRECTIONS
Για το κότσι και το τελείωμα του πιάτου
Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει.
Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν.
Επαναφέρουμε το αρνί, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Σερβίρουμε με το αρνί.
Σχόλια