VIDEO DIRECTIONS
Για το ρολό και το ψήσιμο
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το καρότο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους 2 κιμάδες, τα αυγά, το γάλα, το τριμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον μαϊντανό, το αλάτι, τη ρίγανη και το μείγμα των λαχανικών. Ζυμώνουμε τον κιμά καλά και στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε μια λαδόκολλα. Στρώνουμε τον κιμά πάνω στο μπέικον και τον φορμάρουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να σφίξει λίγο το μείγμα.
Ρίχνουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και το κρασί σε ένα ταψί 30 εκ Χ 40 εκ.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με προσοχή από το ρολό και το βάζουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά.
Περιχύνουμε το ρολό με λίγο ακόμη ελαιόλαδο ώστε να πάρει το μπέικον χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι το εσωτερικό του να φτάσει στους 65°C, για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τα λαχανικά.
Σχόλια