Κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα Κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα

Κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (44 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τμχ. στήθος κοτόπουλου, με δέρμα
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 30 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • μάραθος, ψιλοκομμένος
  • μουστάρδα, με κόκκους
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά. 

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό. 

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 

Προσθέτουμε τον ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. 

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. 

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο και την πατατοσαλάτα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, το ραπανάκι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.

Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τμχ. στήθος κοτόπουλου, με δέρμα
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 30 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • μάραθος, ψιλοκομμένος
  • μουστάρδα, με κόκκους
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά. 

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό. 

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 

Προσθέτουμε τον ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. 

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. 

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο και την πατατοσαλάτα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, το ραπανάκι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.

Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner