VIDEO DIRECTIONS
Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά.
Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και την πατατοσαλάτα.
Για την πατατοσαλάτα
Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, το ραπανάκι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.
Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Σχόλια