VIDEO DIRECTIONS
Για τις πατάτες και το τελείωμα του πιάτου
Σ' ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες και τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170 C μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν καλά. Αποσύρουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Κόβουμε την πατάτα από την μία μεριά, δημιουργώντας ένα καπάκι. Την αδειάζουμε στο εσωτερικό της και τοποθετούμε τη ψίχα που αφαιρούμε σ' ένα μπολ. Αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό κοίλωμα που δημιουργήσαμε και γεμίζουμε με τα λουκάνικα σπετζοφάι.
Συνεχίζουμε την διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
Στο μπολ με την ψίχα από τις πατάτες, προσθέτουμε το αυγό, την γραβιέρα και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα επάνω από τις γεμισμένες πατάτες.
Ψήνουμε στους 180 C μέχρι η κρούστα να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές!
Για τα λουκάνικα σπετζοφάι
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι ν' αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι αυτό να μαλακώσει αρκετά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο, δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τα εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια