Για τις πιπεριές ψητές
1oς τρόπος
Λαδώνουμε τις πιπεριές ελαφρώς και τις ψήνουμε στη σχάρα ή στο ειδικό τηγάνι-σχάρα, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές. Τις αποσύρουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους τους και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
2ος τρόπος
Λαδώνουμε ελαφρώς τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια με αυτή του 1ου τρόπου
Για την ντομάτα ψητή
Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τις πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120° C, μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τα λαχανικά ψητά
1oς τρόπος
Μαρινάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια με το λάδι μυρωδικών, για 2 ώρες. Τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα (ή στο ειδικό τηγάνι-σχάρα) και από τις δύο πλευρές, μέχρι τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν.
2ος τρόπος
Μαρινάρουμε τα λαχανικά στο λάδι μυρωδικών για 2 ώρες. Τα αλατίζουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αραιά και τα ψήνουμε στον φούρνο, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν.
Σχόλια