Για το τηγάνισμα της γλώσσας
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Φέρνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180° C και το διατηρούμε εκεί. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε μετά για λίγο πάνω από το σκεύος, για να φύγει το παραπανίσιο. Τηγανίζουμε τα φιλέτα, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Bγάζοντάς τα προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα-αράχνη τα κρατάμε για λίγο πάνω από το τηγάνι, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε με τη σάλτσα
Για το κουρκούτι
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάμε το κουρκούτι από σήτα.
Για τη σάλτσα ταρτάρ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Σχόλια