Γλώσσα σε κουρκούτι μπύρας με σάλτσα ταρτάρ

Γλώσσα σε κουρκούτι μπύρας με σάλτσα ταρτάρ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για το τηγάνισμα της γλώσσας

  • 500 γρ. φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για το κουρκούτι

  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα, ανοιγμένη αρκετή ώρα πριν από τη χρήση
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα ταρτάρ

  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. αγγούρι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. αυγό βρασμένο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τηγάνισμα της γλώσσας

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Φέρνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180° C και το διατηρούμε εκεί. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε μετά για λίγο πάνω από το σκεύος, για να φύγει το παραπανίσιο. Τηγανίζουμε τα φιλέτα, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Bγάζοντάς τα προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα-αράχνη τα κρατάμε για λίγο πάνω από το τηγάνι, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε με τη σάλτσα

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάμε το κουρκούτι από σήτα.

Για τη σάλτσα ταρτάρ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για το τηγάνισμα της γλώσσας

  • 500 γρ. φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για το κουρκούτι

  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα, ανοιγμένη αρκετή ώρα πριν από τη χρήση
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα ταρτάρ

  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. αγγούρι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. αυγό βρασμένο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για το τηγάνισμα της γλώσσας

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Φέρνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180° C και το διατηρούμε εκεί. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε μετά για λίγο πάνω από το σκεύος, για να φύγει το παραπανίσιο. Τηγανίζουμε τα φιλέτα, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Bγάζοντάς τα προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα-αράχνη τα κρατάμε για λίγο πάνω από το τηγάνι, ώστε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε με τη σάλτσα

Για το κουρκούτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάμε το κουρκούτι από σήτα.

Για τη σάλτσα ταρτάρ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner