VIDEO DIRECTIONS
Για τη σαλάτα
Αναμειγνύουμε το ψωμί και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνει τραγανό.
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη όσο προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε τα φύλλα από το σπανάκι σε ένα πιάτο, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με τη ζεστή βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη ζεστή βινεγκρέτ μπέικον
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον.
Αποσύρουμε το μπέικον και στο λίπος του ιδρώνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το ξύδι.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι και ομογενοποιούμε.
Σχόλια