Ανάμεικτη σαλάτα με φασολάκια, τοματίνια, φινόκιο και βινεγκρέτ λεμόνι

Ανάμεικτη σαλάτα με φασολάκια, τοματίνια, φινόκιο και βινεγκρέτ λεμόνι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
  • 100 γρ. τοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 50 γρ. φασολάκια βρασμένα (από παντζάρι)
  • 50 γρ. καρότο κομμένο ζουλιεν
  • 30 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο μαριναρισμένο
  • 60 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 15 γρ.κρουτόν
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι

Για την βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το μαριναρισμένο φινόκιο

  • 100 γρ. φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 30 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γραμ. βινεγκρέτ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν.

Για την βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το μαριναρισμένο φινόκιο

Τοποθετούμε το κομμένο φινόκιο σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα με τη βινεγκρέτ και το αλάτι και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
  • 100 γρ. τοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 50 γρ. φασολάκια βρασμένα (από παντζάρι)
  • 50 γρ. καρότο κομμένο ζουλιεν
  • 30 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο μαριναρισμένο
  • 60 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 15 γρ.κρουτόν
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι

Για την βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το μαριναρισμένο φινόκιο

  • 100 γρ. φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 30 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γραμ. βινεγκρέτ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν.

Για την βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το μαριναρισμένο φινόκιο

Τοποθετούμε το κομμένο φινόκιο σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα με τη βινεγκρέτ και το αλάτι και μαρινάρουμε για 2 ώρες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner