Σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα & προσούτο Σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα & προσούτο

Σαλάτα ρόκα με μοτσαρέλα & προσούτο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (61 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 180 γρ. ρόκα 
  • 80 γρ. λιαστές τομάτες, ζουλιέν
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο

  • 75 γρ. ξύδι μπαλσάμικο 
  • 15 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της και την αλατίζουμε. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν 'φάκελο' σχετικά σφικτό με τις φέτες του προσούτο, προσπαθώντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές της. Προαιρετικά βάζουμε την μοτσαρέλα στο ψυγείο για λίγα λεπτά, όσο ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ώστε να σφίξει.

Σ’ ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ’ ένα σκεύος και προαιρετικά την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα, σ’ ένα μπώλ ρίχνουμε την ρόκα, τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. 

Βγάζουμε την μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση. 

Την σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.

*Προαιρετικά, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

Για τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο

Τοποθετούμε το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 60 γρ. προσούτο, σε φέτες
  • 180 γρ. ρόκα 
  • 80 γρ. λιαστές τομάτες, ζουλιέν
  • 20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο

  • 75 γρ. ξύδι μπαλσάμικο 
  • 15 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • νερό

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της και την αλατίζουμε. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν 'φάκελο' σχετικά σφικτό με τις φέτες του προσούτο, προσπαθώντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές της. Προαιρετικά βάζουμε την μοτσαρέλα στο ψυγείο για λίγα λεπτά, όσο ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ώστε να σφίξει.

Σ’ ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.

Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ’ ένα σκεύος και προαιρετικά την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα, σ’ ένα μπώλ ρίχνουμε την ρόκα, τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. 

Βγάζουμε την μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση. 

Την σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.

*Προαιρετικά, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

Για τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο

Τοποθετούμε το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner