VIDEO DIRECTIONS
Για τη σαλάτα
Στεγνώνουμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της και την αλατίζουμε. Τυλίγουμε την μοτσαρέλα προσπαθώντας να σχηματίσουμε έναν 'φάκελο' σχετικά σφικτό με τις φέτες του προσούτο, προσπαθώντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές της. Προαιρετικά βάζουμε την μοτσαρέλα στο ψυγείο για λίγα λεπτά, όσο ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ώστε να σφίξει.
Σ’ ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά την μοτσαρέλα απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό.
Αποσύρουμε την μοτσαρέλα σ’ ένα σκεύος και προαιρετικά την βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.
Παράλληλα, σ’ ένα μπώλ ρίχνουμε την ρόκα, τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βγάζουμε την μοτσαρέλα από τον φούρνο και την κόβουμε στην μέση.
Την σερβίρουμε με την ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.
*Προαιρετικά, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο.
Για τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο
Τοποθετούμε το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Σχόλια