Σάλτσα ολλανδέζα

Σάλτσα ολλανδέζα

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (46 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

  • 15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο
  • 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού, το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου το ξίδι συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου.

Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μια μεταλλική μπασίνα.

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα, συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ σιγά-σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα σταγόνα), και εφόσον αρχίσει να πήζει το μείγμα, με συνεχή ροή.

Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και σουρώνουμε σε ψηλή σήτα.

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

  • 15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο
  • 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού, το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου το ξίδι συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου.

Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μια μεταλλική μπασίνα.

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα, συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ σιγά-σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα σταγόνα), και εφόσον αρχίσει να πήζει το μείγμα, με συνεχή ροή.

Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και σουρώνουμε σε ψηλή σήτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner