Για τη χταποδοσαλάτα
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
Για το μαγειρεμένο χταπόδι
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.
Σχόλια