Για τα σπαγγέτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη, ώστε να χωρέσουν μετά και τα σπαγγέτι.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τα σπαγγέτι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Κρυώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σ' ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια