Χωριάτικη μακαρονάδα Χωριάτικη μακαρονάδα

Χωριάτικη μακαρονάδα

FiveStar: 
Average: 4.6 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα και το πιάτο

  • 300 γρ. χυλοπίτες, φρέσκιες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. κολοκύθι, σε πλάγιες φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 5 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • 60 γρ. ολόκληρη ντομάτα ξεφλουδισμένη, σε μέτριο καρέ
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο (σε κύβους)
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. μαϊντανό, χοντροκομμένος
  • 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένος
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα και το πιάτο

Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι το επιθυμητό σημείο βρασμού, (προτείνουμε al dente) για 4 με 5 λεπτά περίπου.

 

Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομμένο λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα πιάτο αφήνοντας στο τηγάνι όση λιπαρή ουσία έχει βγει.

 

Επαναφέρουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλατίζουμε και σοτάρουμε ώστε να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να μείνουν τραγανά.  Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να έχει μειωθεί αλλά να μην έχει εξατμιστεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε χυλώσουμε τα ζυμαρικά.
 

Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις ο ζωμός στο τηγάνι αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ζυμαρικό.
 

Τέλος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
 

Σερβίρουμε και αν επιθυμούμε τρίβουμε από πάνω φρέσκο μαύρο πιπέρι.

 

Tip:

*Αντί για χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

 

Για τη σάλτσα και το πιάτο

  • 300 γρ. χυλοπίτες, φρέσκιες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε μέτριο καρέ
  • 100 γρ. κολοκύθι, σε πλάγιες φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 10 γρ. λεμόνι χυμός
  • 5 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • 60 γρ. ολόκληρη ντομάτα ξεφλουδισμένη, σε μέτριο καρέ
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο (σε κύβους)
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. μαϊντανό, χοντροκομμένος
  • 10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένος
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα και το πιάτο

Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι το επιθυμητό σημείο βρασμού, (προτείνουμε al dente) για 4 με 5 λεπτά περίπου.

 

Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομμένο λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα πιάτο αφήνοντας στο τηγάνι όση λιπαρή ουσία έχει βγει.

 

Επαναφέρουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλατίζουμε και σοτάρουμε ώστε να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να μείνουν τραγανά.  Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να έχει μειωθεί αλλά να μην έχει εξατμιστεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε χυλώσουμε τα ζυμαρικά.
 

Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις ο ζωμός στο τηγάνι αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ζυμαρικό.
 

Τέλος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
 

Σερβίρουμε και αν επιθυμούμε τρίβουμε από πάνω φρέσκο μαύρο πιπέρι.

 

Tip:

*Αντί για χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner