VIDEO DIRECTIONS
Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το καλαμάρι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι και σερβίρουμε.
Tip:
*Μπορούμε αντί για καλαμάρι να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο ή γαρίδες.
Σχόλια