Μάφινς σοκολάτας με εσπρέσο

Μάφινς σοκολάτας με εσπρέσο

ΓΙΑ 12-14 ΜΑΦΙΝΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (68 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 120 γρ. αυγά
  • 4 γρ αλάτι
  • 5 γρ βανίλια εκχύλισμα
  • 6 γρ. εσπρέσο
  • 75 γρ. ηλιέλαιο

DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σ' ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τον εσπρέσο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ψήνουμε στους 180 C,  μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φόρμα.

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. κακάο
  • 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 120 γρ. αυγά
  • 4 γρ αλάτι
  • 5 γρ βανίλια εκχύλισμα
  • 6 γρ. εσπρέσο
  • 75 γρ. ηλιέλαιο

Για τα μάφινς

Σ' ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σ' ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τον εσπρέσο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα.

Ψήνουμε στους 180 C,  μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από την φόρμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner