ΠΙΛΑΦΙ

ΠΙΛΑΦΙ

Τρόπος μαγειρέματος του ρυζιού κατά τον οποίο το ρύζι βράζει σε σκεπασμένο σκεύος με την ακριβή ποσότητα του υγρού που χρειάζεται ώστε να μαγειρευτεί. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει κρεμμύδι, βούτυρο και φύλλα δάφνης. Χαρακτηριστικό στο πιλάφι είναι η τελική σπυρωτή υφή του, που οφείλεται τόσο στον τρόπο μαγειρέματος, όσο και στο είδος του ρυζιού. Η λέξη προέρχεται από το περσικό «pulaw», αν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν δανειστεί την τουρκική μορφή «pilav».

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner