ΣΟΥΦΛΕ (soufflé)

ΣΟΥΦΛΕ (soufflé)

Είναι μια παρασκευή, γλυκιά ή αλμυρή, που αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση και τα ασπράδια αυγού. Η βάση συνήθως αποτελείται από μια αμυλούχα κρέμα, όπως η μπεσαμέλ και η κρέμα πατισερί (για αλμυρές και γλυκές παρασκευές αντίστοιχα), μια γεύση και κρόκους αυγού. Η κύρια λειτουργία της βάσης του σουφλέ είναι να παρέχει τη γεύση του τελικού πιάτου. Από την άλλη μεριά το δεύτερο μέρος, τα ασπράδια του αυγού, έχοντας χτυπηθεί σε ελαφριά μαρέγκα, εγκλωβίζουν αέρα που όταν αναμειχθεί με τη βάση του σουφλέ και ψηθεί χαρίζει στο τελικό παρασκεύασμα την αφράτη υφή του.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner