ΦΟΝΤΙ (fondue)

ΦΟΝΤΙ (fondue)

Γαλλικός όρος, που σημαίνει «λιωμένο». Αναφέρεται σε τρόφιμα που μαγειρεύονται σε ένα ειδικό σκεύος (κατσαρόλα φοντί). Παραδοσιακά -ελβετική σπεσιαλιτέ- με γραβιέρα ή έμενταλ λιωμένο στο ειδικό σκεύος μαζί με κρασί και σκόρδο, και κύβους ψωμιού στερεωμένους σε ειδικά πιρούνια με μακριά λαβή, που βουτιούνται στο μείγμα και τρώγονται αμέσως. Υπάρχουν παραλλαγές όπου βουτάμε κύβους κέικ σε λιωμένη σοκολάτα.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner