ΤΡΑΧΑΝΑΣ

ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Ένα από τα παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά. Υπάρχουν δύο τύποι, ο ξινός και ο γλυκός. Ο πρώτος, που είναι και ο γευστικότερος, γίνεται με αλεύρι από σκληρό σιτάρι και ξινισμένο γάλα και ο δεύτερος με αλεύρι και νωπό γάλα. Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές παρασκευές, για παράδειγμα στην Κρήτη ο τραχανάς ονομάζεται χόντρος και γίνεται από σπασμένο σιτάρι, ενώ ο ξινός τραχανάς με στάρι λέγεται ξινόχοντρος. Ανά περιοχή ποικίλλουν οι γεύσεις του και οι ονομασίες του. Οι χρήσεις του σε πιάτα είναι πάρα πολλές.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner