ΧΤΑΠΟΔΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ

Μαλάκιο το οποίο μπορεί να είναι σκληρό και πρέπει να μαλακώσει προτού μαγειρευτεί, διαδικασία που πραγματοποιείται συχνά στα σημεία πώλησης. Τα κουλουριασμένα πλοκάμια είναι ένδειξη ότι έχει μαλακώσει. To χταπόδι μπορεί να γίνει στη σχάρα, ποσέ, σοτέ, τηγανητό ή στον ατμό. Ταιριάζει εξαιρετικά με σκόρδο, ντομάτα, λεμόνι, μάραθο, τζίντζερ, κρασί και σόγια σος. Είναι δημοφιλές στην Ισπανία και την Ιταλία, ενώ μεγάλη κατανάλωση χταποδιού γίνεται και στην Ιαπωνία. Στην Ελλάδα είναι σημαντικότατο κομμάτι της ελληνικής διατροφής.

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner