ΣΚΟΡΔΟ

ΣΚΟΡΔΟ

Βολβός αποτελούμενος από 7-12 σκελίδες με καταγωγή από την Ασία. Έχει πολύ έντονο άρωμα και καυτερή γεύση. Το βρίσκουμε είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο, σε σκόνη ή σε κόκκους.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και σελήνιο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική, καθώς χαρίζει το άρωμά του σε πολλά φαγητά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμό ή τηγανητό, ποσέ, ψητό ή σοταρισμένο με τις φλούδες του ή ξεφλουδισμένο. Ταιριάζει πολύ με το αρνί. Βασικό συστατικό της σκορδαλιάς, του τζατζικιού και του πέστο. 

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner