Τάρτα με γέμιση "cheesecake" & μαρμελάδα φράουλα Τάρτα με γέμιση "cheesecake" & μαρμελάδα φράουλα

Τάρτα με γέμιση "cheesecake" & μαρμελάδα φράουλα

ΓΙΑ ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 ΕΚ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (40 votes)

INGREDIENTS

Για τη γέμιση

  • 3 κρόκους αυγών
  • 140 γρ.  ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 280 γρ.  κρέμα γάλακτος
  • 375 γρ.  τυρί κρέμα
  • 20 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Για τη ζύμη

  • 112 γρ.  βούτυρο, κρύο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ.  αλεύρι
  • 130 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη
  • 1 αυγό 
  • 2 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα φράουλα

  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα 
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, μέχρι να είναι χλιαρό. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά στο μίξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ βάζοντας τον γάντζο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα).

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο. Στρώνουμε τη ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα φράουλα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αλέθουμε στο μπλέντερ.

Tip: Αν περισσέψει ζύμη, μπορείτε να την καλύψετε καλά με μεμβράνη και να την διατηρήσετε στην κατάψυξη για 3 μήνες. Μπορείτε επίσης να την ανοίξετε με τον πλάστη, να κόψετε στα σχήματα που θέλετε και να τα ψήσετε σαν μπισκότα. Στη συνέχεια γεμίστε τα με μαρμελάδα φράουλα.

Για τη γέμιση

  • 3 κρόκους αυγών
  • 140 γρ.  ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 280 γρ.  κρέμα γάλακτος
  • 375 γρ.  τυρί κρέμα
  • 20 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Για τη ζύμη

  • 112 γρ.  βούτυρο, κρύο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ.  αλεύρι
  • 130 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη
  • 1 αυγό 
  • 2 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα φράουλα

  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα 
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, μέχρι να είναι χλιαρό. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά στο μίξερ με το σύρμα το τυρί ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ βάζοντας τον γάντζο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα).

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο. Στρώνουμε τη ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σάλτσα φράουλα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αλέθουμε στο μπλέντερ.

Tip: Αν περισσέψει ζύμη, μπορείτε να την καλύψετε καλά με μεμβράνη και να την διατηρήσετε στην κατάψυξη για 3 μήνες. Μπορείτε επίσης να την ανοίξετε με τον πλάστη, να κόψετε στα σχήματα που θέλετε και να τα ψήσετε σαν μπισκότα. Στη συνέχεια γεμίστε τα με μαρμελάδα φράουλα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner