Ζελέ καρπούζι Ζελέ καρπούζι

Ζελέ καρπούζι

ΓΙΑ 7 ΖΕΛΕ (ΤΩΝ 150 ΓΡ.) 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (33 votes)

INGREDIENTS

Για το ζελέ καρπούζι

  • 750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
  • 115 γρ. νερό
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμός λάιμ
  • 15 γρ. ζελατίνη

Για το γαρνίρισμα

  • καρπούζι, κομμένο μπρουνουάζ
  • νεκταρίνι, κομμένο μπρουνουάζ
  • ξύσμα λάιμ
  • δυόσμος, μικρά φύλλα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το ζελέ καρπούζι

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε στο σινουά.

Κρυώνουμε στους 30° C περίπου, το μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρουμε με το ζελέ.

Για το ζελέ καρπούζι

  • 750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
  • 115 γρ. νερό
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμός λάιμ
  • 15 γρ. ζελατίνη

Για το γαρνίρισμα

  • καρπούζι, κομμένο μπρουνουάζ
  • νεκταρίνι, κομμένο μπρουνουάζ
  • ξύσμα λάιμ
  • δυόσμος, μικρά φύλλα

VIDEO DIRECTIONS

Για το ζελέ καρπούζι

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και το κρυώνουμε.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθουμε. Σουρώνουμε το μείγμα στο σινουά.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και τον χυμό λάιμ, ομογενοποιούμε το μείγμα και το σουρώνουμε στο σινουά.

Κρυώνουμε στους 30° C περίπου, το μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρουμε με το ζελέ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner