Μacaroni and cheese Μacaroni and cheese

Μacaroni and cheese

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (69 votes)

INGREDIENTS

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα τσάιβς στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνι κοφτό
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 120 γρ. τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 75 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • αλάτι

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα τσάιβς στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει έπειτα και τα ζυμαρικά) σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι αυτά να λιώσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner