Κοτόπουλο με λουκάνικο & πιπεριές Κοτόπουλο με λουκάνικο & πιπεριές

Κοτόπουλο με λουκάνικο & πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (45 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο

  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.2 κιλά κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες των 3 εκ.
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 50 γρ πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό.
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα.
  • 200 γρ. κέτσαπ
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάξτε τα λίπη.

Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και το λουκάνικο. Αλατίστε και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέστε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ, αλατίστε και προσθέστε το ζωμό.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρτε το ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώστε τη φωτιά.

Προσθέστε το κέτσαπ, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Δοκιμάστε το φαγητό για αλάτι και προσθέστε τη ρίγανη. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να την βράσετε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμείτε.

Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για το κοτόπουλο

  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.2 κιλά κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες των 3 εκ.
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 50 γρ πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό.
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα.
  • 200 γρ. κέτσαπ
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Αλατίστε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάξτε τα λίπη.

Βάλτε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καρότο και το λουκάνικο. Αλατίστε και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Προσθέστε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ, αλατίστε και προσθέστε το ζωμό.

Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρτε το ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώστε τη φωτιά.

Προσθέστε το κέτσαπ, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Δοκιμάστε το φαγητό για αλάτι και προσθέστε τη ρίγανη. Αν η σάλτσα είναι αραιή, μπορείτε να την βράσετε για λίγη ώρα χωριστά από το κοτόπουλο ώστε να συμπυκνωθεί στην πυκνότητα που επιθυμείτε.

Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner