Τάρτα με κρεμμύδια και παρμεζάνα

Τάρτα με κρεμμύδια και παρμεζάνα

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ 27 ΕΚ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (84 votes)

INGREDIENTS

Για την τάρτα

  • 500 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. αυγά
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

DIRECTIONS

Για την τάρτα

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, για 10 λεπτά περίπου.

Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια έντονο χρώμα. Αποσύρουμε από το τηγάνι, αναμειγνύουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα, και αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια στη βάση της προψημένης τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την κόψουμε.

Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την τάρτα

  • 500 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη
  • 1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. αυγά
  • 170 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για την τάρτα

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, για 10 λεπτά περίπου.

Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια έντονο χρώμα. Αποσύρουμε από το τηγάνι, αναμειγνύουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα, και αλατοπιπερώνουμε.

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια στη βάση της προψημένης τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την κόψουμε.

Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner