Βινεγκρέτ μπέικον

Βινεγκρέτ μπέικον

ΓΙΑ 350 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (56 votes)

INGREDIENTS

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • νερό

DIRECTIONS

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • νερό

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner