Σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

Σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (8 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμό μήλο, ζεστό
  • 100 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μπράντι
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 20 γρ. βούτυρο

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.

Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.

Ρίχνουμε προσεκτικά τον χυμό μήλο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κανέλα και τα μήλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε σε σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τη σάλτσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμό μήλο, ζεστό
  • 100 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μπράντι
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 20 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.

Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.

Ρίχνουμε προσεκτικά τον χυμό μήλο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κανέλα και τα μήλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε σε σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τη σάλτσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner