Σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

Σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

ΓΙΑ 700 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 3.6 (11 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

  • 240 γρ. σταφίδες
  • 1300 γρ. χυμό μήλο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 βανίλια φυσική, τους σπόρους
  • 85 γρ. μπράντι μήλο

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες με 240 γρ. από τον χυμό μήλο και σιγοβράζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις στεγνώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μήλο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους της βανίλιας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο χυμός κατά τα δύο τρίτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μπράντι και τις σταφίδες. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή βάζοντας στο μπλέντερ τον χυμό με λίγες σταφίδες.

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

  • 240 γρ. σταφίδες
  • 1300 γρ. χυμό μήλο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 βανίλια φυσική, τους σπόρους
  • 85 γρ. μπράντι μήλο

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες με 240 γρ. από τον χυμό μήλο και σιγοβράζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις στεγνώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μήλο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους της βανίλιας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο χυμός κατά τα δύο τρίτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μπράντι και τις σταφίδες. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή βάζοντας στο μπλέντερ τον χυμό με λίγες σταφίδες.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner