Μινεστρόνε

Μινεστρόνε

ΓΙΑ 2-3 ΚΙΛΑ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (40 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα μινεστρόνε

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. σελινόριζα, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. κόκκινες  πιπεριές, κομμένες σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 100 γρ. κολοκύθι, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. μαρμελόνια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

DIRECTIONS

Για τη σούπα μινεστρόνε

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την σελινόριζα, τα καρότα, τις πιπεριές, το λάχανο και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, για 15 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ζυμαρικά και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά στο βαθμό της αρεσκείας μας.  Αν δεν σερβίρουμε αμέσως τη σούπα, μπορούμε να την κρυώσουμε στα γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 

Για τη σούπα μινεστρόνε

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. σελινόριζα, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. κόκκινες  πιπεριές, κομμένες σε μεσαία καρέ
  • 120 γρ. λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 100 γρ. κολοκύθι, σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. μαρμελόνια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σούπα μινεστρόνε

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την σελινόριζα, τα καρότα, τις πιπεριές, το λάχανο και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, για 15 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ζυμαρικά και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά στο βαθμό της αρεσκείας μας.  Αν δεν σερβίρουμε αμέσως τη σούπα, μπορούμε να την κρυώσουμε στα γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner