Kαροτοσαλάτα με πορτοκάλι Kαροτοσαλάτα με πορτοκάλι

Kαροτοσαλάτα με πορτοκάλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (39 votes)

INGREDIENTS

Για την καροτοσαλάτα

  • 500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • 75 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 90 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 25 γρ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 65 γρ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την καροτοσαλάτα

Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.


Tips

Η σαλάτα αυτή μπορεί να σερβιριστεί και ως συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι σχάρας. Μπορεί επίσης, με τη συνοδεία γιαουρτιού, να γίνει ωραία γέμιση για τυλιχτό σουβλάκι.
 

Για την καροτοσαλάτα

  • 500 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • 75 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 90 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 5 γρ. μάραθος, τα φυλλαράκια
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 65 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • 75 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
  • 25 γρ. χυμός λεμονιού
  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 65 γρ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για την καροτοσαλάτα

Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από τα φιστίκια, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μία ώρα, προσθέτουμε τα φιστίκια και τη σερβίρουμε.


Tips

Η σαλάτα αυτή μπορεί να σερβιριστεί και ως συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι σχάρας. Μπορεί επίσης, με τη συνοδεία γιαουρτιού, να γίνει ωραία γέμιση για τυλιχτό σουβλάκι.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner