Σούπα φασόλι με μέλι και λεμόνι

Σούπα φασόλι με μέλι και λεμόνι

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ
FiveStar: 
Average: 4.7 (23 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα φασόλι

  • 200 γρ. φασόλια
  • 300 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 60 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε στικς
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο ψητό
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 3 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. μέλι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σούπα φασόλι

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά σουρώνουμε. 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ψητό σκόρδο, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε τη σούπα λίγο να «τραβήξει». Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Αν δε σερβίρουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σούπα φασόλι

  • 200 γρ. φασόλια
  • 300 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 60 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε στικς
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο ψητό
  • 750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 3 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. μέλι
  • αλάτι

Για τη σούπα φασόλι

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά σουρώνουμε. 

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, τη δάφνη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε και το ψητό σκόρδο, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε τη σούπα λίγο να «τραβήξει». Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Αν δε σερβίρουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner