Αλμυρό κέικ με τσένταρ & παρμεζάνα Αλμυρό κέικ με τσένταρ & παρμεζάνα

Αλμυρό κέικ με τσένταρ & παρμεζάνα

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11 Χ 32 ΕΚ. ή 18 ΜΙΚΡΑ ΚΕΪΚ
FiveStar: 
Average: 4.6 (77 votes)

INGREDIENTS

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα*
  • 100 γρ. αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ (απλό ή καπνιστό)
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

DIRECTIONS

Τοποθετούμε τη μισή παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα*
  • 100 γρ. αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ (απλό ή καπνιστό)
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας

Τοποθετούμε τη μισή παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner