Σαλάτα ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σαλάτα ρόκα, παντζάρι, φινόκιο και βινεγκρέτ πορτοκάλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (43 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
  • 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
  • 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 150 γρ. παντζάρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε φέτες
  • 80 γρ. πορτοκάλι, φιλέτα
  • 120 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner